Jaunākais izdevums

Ekonomiski izdevīgākā vēl joprojām ir individuālo klientu apkalpošana, norāda SIA Irve nu jau vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Jānis Bumbulis

Tieši lielais privātpersonu piegādātās netīrās veļas apjoms pirms pāris gadiem uzņēmumam lika aizdomāties par turpmāko attīstību, kas šodien vainagojas ar jaunas mazgātavas atklāšanu Salaspilī. Tiesa, tajā tiks tīrīti galvenokārt korporatīvo klientu darba apģērbi un liela apjoma veļa, piemēram, viesnīcu gultasveļa un restorānu galdauti. Tas ļaus līdzšinējo ražotni Satekles ielā, Rīgā, izmantot privātpersonu piegādāto drēbju ķīmiskai tīrīšanai un veļas mazgāšanai, kur lielu apgrozījumu veido krekli. Mēnesī tiek iztīrīts ap 30 tūkst. apģērba vienību. Vidēji vienā 12 stundu maiņā izmazgā līdz divām tonnām veļas. Savukārt Salaspilī ražošanas jauda vienā astoņu stundu maiņā būs līdz 3,5 tonnām.

Ilglaicīgās sadarbības rezultātā no bankas Citadele saņemts ne vien finanšu, bet arī uzticības kredīts. Runājot par pirmo, tas ir 750 tūkst. eiro aizdevums uz astoņiem gadiem ražotnes tehnoloģiju iegādei no kopējām šim mērķim ieguldītajām investīcijām 820 tūkst. eiro apmērā.

Visu rakstu Veļu mājās mazgāt negrib lasiet 26. oktobra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Krekli Brun! Atelier ražotnē

Žanete Hāka, 02.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties Brun! Atelier šūšanas ražotnē.

Zīmols pieder uzņēmumam IRVE, stāsta Brun! Atelier vadītāja Rita Erdmane. Jau kopš 1995. gada Irve šūšanas ražotnē darbojas arī kreklu šūšanas darbnīca Irve Line, kurā tiek radīti individuāli šūti krekli privātpersonām un arī lielāki korporatīvie pasūtījumi – individuāli krekli ar laikošanu uzņēmumu vajadzībām – vidējā līmeņa vadītājiem, pakalpojumu sniedzējiem – restorānu, kazino un citu nozaru uzņēmumu darbiniekiem. Daļa šūšanas ceha produkcijas tiek ražota eksportam.

Atsaucoties klientu interesei pēc ekskluzīvākiem, dizaina ziņā augstāka līmeņa krekliem un saredzot perspektīvu individuālajā šūšanā, kā arī saglabājot līdzšinējās iestrādes biznesa apģērbu ražošanas nišā, 2015. gadā kompānijas īpašnieks Jānis Bumbulis iegādājās zīmolu Brun! (Bruni), kam Irve Line iepriekš šuva dizaina kreklus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Apģērbu tīrītava Irve pievērsusies jaunai nišai

Renāte Priede, speciāli DB, 16.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai vēl vairāk diversificētu biznesu, apģērbu tīrītava Irve nule pievērsusies arī dizaina kreklu, kostīmu un uzvalku šūšanai pēc individuāla pasūtījuma

1994. gadā dibināto SIA Irve Latvijā vislabāk pazīst kā apģērbu tīrīšanas pakalpojumu sniedzēju. Uzņēmuma idejas autors ir sākotnējais uzņēmuma līdzīpašnieks, ASV latvietis Valters Mainieks, kurš Amerikā tik populārajam tīrīšanas un mazgāšanas biznesam saredzēja labu alternatīvu un brīvu nišu Latvijā. Biznesa projektam uzreiz tika piesaistīts vietējais latvietis Jānis Bumbulis, kurš pirms vairāk nekā 20 gadiem šo uzņēmumu radīja un turpina vadīt vēl līdz šai dienai.

Jau pats uzņēmuma nosaukums saistīts ar ūdeņiem – nes Kurzemes upes Irves vārdu –, jo apģērbu tīrīšanas serviss loģiski saistās ar ūdeni, savukārt uzņēmuma dibinātājs ir dzimis un audzis Kurzemē, un abi šie pieturas punkti krustojas uzņēmuma nosaukumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Elis Tekstila Serviss iegādājas Irves ražotni Salaspilī

Db.lv, 21.04.2021

AS “Elis Tekstila Serviss” valdes priekšsēdētājs Gints Salnājs no labas) un SIA “Irve” īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Jānis Bumbulis.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tekstilizstrādājumu un higiēnas aprīkojuma nomas un servisa uzņēmums AS “Elis Tekstila Serviss” ir iegādājies Latvijas veļas un apģērbu mazgāšanas uzņēmuma SIA “Irve” ražotni Salaspilī.

Darījums noticis šā gada 1. februārī, iegādājoties kā ražotni, tā arī visu tās tehnisko aprīkojumu un darba apģērbu un gultas veļas nomas biznesu.

“Kopš 2019. gada sākuma, kad ieviesām Latvijā darba apģērbu servisu, esam strauji attīstījušies šajā jomā, un pieaugošā darba apjoma dēļ ar esošajiem resursiem un aprīkojumu kļuvis sarežģītāk veikt nepieciešamos procesus darba apģērbu servisa nodrošināšanai. Nopirktā veļas mazgāšanas ražotne Salaspilī sniegs iespēju palielināt “Elis” jaudu un turpināt attīstīt mūsu darba apģērbu servisu, nodrošinot klientiem augstas kvalitātes darba apģērbu mazgāšanu, labošanu un operatīvu piegādi visā Latvijā,” informē uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Gints Salnājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu aizvadītajā nedēļā devusi SIA Aimasa

Žanete Hāka, 29.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstītas 79 komercķīlas, bet 75 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 223,93 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 155,322 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 68,62 miljardi eiro.

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu – 2,67 miljonu eiro vērtībā devusi SIA Aimasa, bet to ņēmusi AS Swedbank.

Otra lielākā komercķīla bijusi SIA Development – 1,18 miljonu eiro vērtībā, kuru arī ņēmusi AS Swedbank.

Trešo lielāko komercķīlu devusi SIA Irve – 1,12 miljonu eiro vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru