Mazais bizness

Mana pieredze: Palīdz biatlonistiem uzlabot rezultātus

Anda Asere, 11.01.2018

Jaunākais izdevums

Ilgtermiņā IT uzņēmuma Fjord Software mērķis ir izveidot iekšēju inkubatoru, kur attīsta dažādus interesantus projektus un jaunuzņēmumus; viens no tiem ir palīgrīks biatlona treneriem Biathlon Target Analyzer, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Līdz šim treneri rezultātus pierakstīja uz lapiņas, bet informāciju par sportista sirdspukstiem varēja iegūt tikai tad, kad viņš bija atgriezies pie trenera. «Tagad, sportistam ienākot šautuvē, treneris planšetdatorā uzreiz var redzēt, kādi ir viņa sirdspuksti, var atzīmēt visus trāpījumus un veikt analīzi par to, kādi bijuši rezultāti. Biatlonā, atšķirībā no olimpiskās šaušanas, viss notiek augstā pulsa zonā. Tas ļoti iespaido rezultātus, un šī papildinformācija treneriem ļoti noder,» skaidro Uldis Apsītis, SIA Fjord Software līdzīpašnieks.

Līdz šim biatlonā daudz kas balstījies uz trenera autoritāti, sportists nereti mēdz domāt citādāk. Šādas aplikācijas gadījumā trenera teiktais tiek apstiprināts ar konkrētiem un izmērāmiem datiem. «Projekta galvenā doma ir padarīt to tuvāku Pirmajai formulai, kur skatītāji var sekot līdzi sportistu sirdspukstiem braukšanas laikā, tam, kā viņi spiež gāzi un bremzi utt. Mēs vēlamies padarīt biatlonu skatītājiem vēl baudāmāku,» viņš klāsta.

Šobrīd Biathlon Target Analyzer izmanto 200 treneri Norvēģijā un vēl aptuveni 60 treneri citās valstīs. Drīzumā plānots ieviest profesionālo versiju komandām, lai treneris varētu analizēt dažādus datus visas komandas ietvaros un salīdzināt sportistu sniegumu.

Visu rakstu Palīdz biatlonistiem uzlabot rezultātus lasiet ceturtdienas, 11.janvāra laikrakstā Dienas Bizness!

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 35 sportisti deviņos sporta veidos

LETA, 22.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviju nākamajā mēnesī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā pārstāvēs 35 sportisti deviņos sporta veidos, pirmdien pavēstīja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Iepriekšējās trijās Ziemas olimpiskajās spēlēs, kas risinājās Turīnā, Vankūverā un Sočos, Latvijas delegācijā bija pa 58 sportistiem, bet šoreiz šo skaitu samazināja hokeja izlases netikšana uz Phjončhanu.

Hokeja izlasē parasti ir 25 spēlētāji, līdz ar to, ja Latvijas hokeja valstsvienība būtu kvalificējusies Olimpiādei, uz Phjončhanu dotos 60 atlēti.

Kopā ar komandu būs 35 treneri un atbalsta personāla dalībnieki, septiņi medicīniskā personāla pārstāvji, desmit LOK viesi, deviņas amatpersonas, seši LOK pārstāvji un piecu federāciju prezidenti.

Latvijas olimpiskās komandas karognesējs atklāšanas ceremonijā tiks nosaukts nākamajā pirmdienā.

Pirms oficiālās paziņošanas delegācijā bija divas intrigas - kura būs otrā slēpotāja sastāvā, kā arī vai olimpiskajās spēlēs pie starta beidzot tiks pieredzējušais bobslejists Intars Dambis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Zināmākie sporta tehnoloģiju uzņēmumi Latvijā

Anda Asere/Db.lv, 23.05.2018

AirDog

Uzņēmums, kas pilnībā pieder ASV reģistrētajam AirDog Inc. Pēc veiksmīgi īstenotās pirmās Kickstarter kampaņas 2014. gadā, uzņēmums sevi pieteica ar vienu no pasaulē pirmajiem komerciālajiem droniem, kas darbojas ar automātiskās sekošanas funkciju.

Foto:publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tik mazā valstī kā Latvija ir diezgan daudz sporta tehnoloģiju jaunuzņēmumu, norāda Fjord Software līdzīpašnieks Uldis Apsītis. Tas liek cerēt, ka šī joma līdzās finanšu tehnoloģijām un citiem startup virzieniem ar laiku varētu attīstīties un kļūt nozīmīga, raksta laikraksts Dienas Bizness.

DB apkopojis septiņus zināmākos sporta tehnoloģiju uzņēmumus Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samazina attālumu līdz personāldaļai

Anda Asere, 26.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"FjordHub" piedāvā darbinieku laika plānošanas un laika kontroles platformu darbiniekiem, kuri nestrādā birojā un kam nav sava darba galda un datora.

"Mēs optimizējam plānošanu ražošanā un tirdzniecībā nodarbinātajiem, kā arī arī palīdzam ar iesaisti. Šo nozaru uzņēmumos ir salīdzinoši liela kadru mainība, bet ar mūsu interaktīvajiem kioskiem samazinās attālums no darbinieka līdz personāldaļai," saka Dzintars Ramats, SIA "FjordHub.com" izpilddirektors.

Viņš skaidro, ka šis produkts ir risinājums starp lieliem un maziem uzņēmumiem domātiem personālvadības rīkiem. Tajā iespējama plānošana, atskaišu veidošana, integrācija ar citām sistēmām. "Biroja darbiniekiem jau ir dažādi personālvadības rīki un sistēmas, bet ražošanā un tirdzniecībā strādājošiem, kam nav konkrētas darbavietas pie galda ar datoru, šādu risinājumu nav. Tāpēc koncentrējamies uz ražošanas un tirdzniecības uzņēmumiem. Esam izveidojuši interaktīvu kiosku, pie kā reģistrē darba laiku, kā arī redz personalizētas ziņas par dažādām sapulcēm, aptaujas darbiniekiem, ugunsdzēsības mācībām, līdz šim nostrādātajām stundām, nopelnīto un nākamajām maiņām," viņš teic.

Komentāri

Pievienot komentāru