Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu lielākais tūrisma operators “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, paziņo par izmaiņām savā vadības komandā. Uzņēmuma augstākajai vadībai pievienojas Vaidrius Verikas, kas no 2. maija ieņems finanšu direktora amatu.

Viņš nomainīs Vīgantu Reifonu (Vyganta Reifona), kurš uzņēmuma finanses kontrolēja vairāk nekā gadu.

"Pagājušajā gadā mēs atgriezāmies uz rentablas izaugsmes ceļa, un līdz ar jauno finanšu vadītāju, kam ir daudzpusīga pieredze gan finanšu, gan uzņēmuma vadības jomās, mūsu mērķis būs turpināt uzņēmuma vērtības un rentabilitātes celšanu dinamiskā tirgū”, stāsta “Novaturas” grupas vadītājs Kristijons Kaikaris (Kristijonas Kaikaris).

Vienlaikus K. Kaikaris pateicas līdzšinējam uzņēmuma finanšu direktoram Vīgantam Reifonam par profesionālu un nozīmīgu ieguldījumu iepriekšējā gada veiksmīgajos rezultātos. Jāpiebilst, ka saskaņā ar auditētajiem datiem “Novaturas” grupa aizvadītajā gadā guvusi ieņēmumus 208,3 miljonu eiro apmērā, kas ir pieaugums par 6%, salīdzinot ar 2022. gadu, un uzņēmuma EBITDA sasniedza 5,5 miljonus eiro.

Jaunais uzņēmuma finanšu vadītājs V. Verikas gandrīz trīs gadus strādāja starptautiskajā kompānijā "Omniva", kas pārvalda lielāko pasta automātu tīklu Lietuvā, kur ieņēma finanšu direktora un vēlāk ģenerāldirektora amatu, kā arī bija valdes loceklis. Šajā laika posmā V. Verikas veicināja lielāko investīciju projektu veiksmīgu īstenošanu, organizatoriskās izmaiņas un darbības dubultu izaugsmi. Septiņus gadus pirms tam “Novaturas” jaunais finanšu vadītājs strādāja audita un nodokļu konsultāciju uzņēmumā “PwC”, kur bija atbildīgs par Lietuvas lielāko uzņēmumu finanšu audita projektiem, uzņēmuma iekšējās kontroles procesu izvērtēšanu un citiem finanšu jautājumiem. Viņš uzkrājis lielu pieredzi organizatorisku pārmaiņu vadīšanā, un pēdējā laikā V. Verikas nodarbojās arī ar finanšu konsultācijām.

"Novērtēju iespēju pievienoties “Novaturas”, kam ir sena un veiksmīga vēsture un kas spēj noturēt līdera pozīcijas pat ārkārtīgi dinamiskajā tūrisma nozarē. Uzskatu, ka mana pieredze sniegs ne tikai jaunas atziņas atsevišķu uzņēmuma vadības procesu pārveidošanā, bet arī veicinās finanšu stratēģijas stiprināšanu un izaugsmi. Pievienojoties komandai, par galvenajām prioritātēm uzskatu spēcīgas finanšu komandas veidošanu un attīstību, darbības efektivitātes paaugstināšanu un automatizēšanu, kā arī finanšu risku pārvaldību,” stāsta jaunais “Novaturas” grupas finanšu direktors V. Verikas.

Izmaiņas vadības komandā atbilst uzņēmuma mērķim turpināt palielināt finansiālo kapacitāti un rentabilitāti, uzlabot darbības efektivitāti un nodrošināt ilgtspējīgu finansiālo atdevi investoriem un akcionāriem. Tāpat uzņēmums koncentrēsies uz organizācijas transformācijas procesiem, tostarp klientu pieredzes, stratēģisko partnerību un uzņēmuma organizatoriskās struktūras uzlabošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tūrisma aģentūru "Novaturas", kurā ietilpst arī Latvijas "Novatours", turpmāk vadīs Kristijons Kaikaris. Viņš nomainīs līdzšinējo uzņēmuma vadītāju Vitāliju Rakovski.

“Uzskatām, ka viņa ilggadējā pieredze vadošās starptautiskās organizācijās, zināšanas par aviācijas, tūrisma un tehnoloģiju tirgiem un personīgās īpašības būs ārkārtīgi vērtīgas, lai tālāk nostiprinātu uzņēmuma pozīcijas Baltijas valstīs un sniegtu pievienoto vērtību mūsu klientiem, partneriem un akcionāriem,” teic “Novaturas” grupas valdes priekšsēdētājs Ģedimins Almants (Gediminas Almantas).

“Organizētajam tūrismam ir liels digitalizēto risinājumu pielietošanas potenciāls, tāpēc nešaubos, ka mana pieredze, strādājot tehnoloģiju nozarē, varētu palīdzēt jaunas digitālās pieredzes radīšanā “Novaturas” grupā,” stāsta Kristijons Kaikaris.

Pēdējos trīs gadus K. Kaikaris vadīja automašīnu koplietošanas servisa uzņēmumu “CityBee”. Pirms tam viņš gandrīz trīs gadus bija čarterreisa aviokompānijas “Small Planet Airlines” izpilddirektors. Lielu savas karjeras daļu K. Kaikaris strādājis IT sektorā, četrus gadus vadot starptautisko tehnoloģiju uzņēmumu “Microsoft” un “Oracle” Lietuvas birojus, kā arī bijis asociācijas “Infobalt” prezidents un valdes loceklis, strādājis “IBM” pārdošanas nodaļā. Lietuvā K. Kaikaris pazīstams arī kā grāmatu autors, aktīvs ceļotājs un arī kāFormula 1 entuziasts - ilgu laiku viņš televīzijā komentēja šī sporta veida sacensības.

Komentāri

Pievienot komentāru