Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Draugiem Group straujāk augošajiem uzņēmumiem Prime Prometics pērn sasniedzis teju 22 miljonu eiro apgrozījumu, kļūstot par lielāko kosmētikas eksporta uzņēmumu Latvijā.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 227%. Savukārt uzņēmuma peļņa pirms nodokļiem augusi par 217%, pārsniedzot 2 miljonus eiro.

Prime Prometics ir e-komercijas eksporta uzņēmums, kas tirgo īpaši pielāgotus kosmētikas produktus sievietēm pēc 50. Lai gan vairāk nekā 90% no tā klientēm ir ASV, Kanādā un Lielbritānijā, lielākā daļa uzņēmuma komandas – izstrādes un attīstības (R&D) centrs, kā arī vadības un e-komercijas komanda – ir bāzēta Latvijā, Draugiem Group birojā Torņakalnā. Kopumā uzņēmumā strādā vairāk nekā 20 produktu attīstības, e-komercijas un mārketinga speciālisti.

Prime Prometics turpina strauji augt – pērn uzņēmums pievienojis 13 jaunus produktus un arī turpmāk plāno diversificēt un uzlabot produktu klāstu, kā arī audzēt tirgus daļu. Papildus tam uzņēmums noslēdzis sadarbību ar vienu no ASV mazumtirdzniecības milžiem Walmart, lai izplatītu produktus tiešsaistē, un turpina sarunas ar citiem vadošajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, lai nākotnē pārdotu produktus arī fiziskos veikalos ASV. Līdztekus produktu izplatīšanai Prime Prometics izglīto sabiedrību, organizē kopienu atbalstu un popularizē ideju, ka skaista novecošana ir vērtība.

“Finansiālie rezultāti ir labi, un mēs varam būt apmierināti, bet apzināmies, ka esam tikai ceļa sākumā. Mūsu komandai ir svarīga ne tikai finansiālā izaugsme un eksportspēja, bet arī iespēja veikt pozitīvas izmaiņas sabiedrībā. Mūsu mērķis ir sasniegt pēc iespējas plašāku auditoriju un to iedvesmot. Mēs iestājamies par skaistu novecošanu pretstatā līdz šim nozarē dominējušajai anti-aging ievirzei. Jaunības kults, ko mūsu sabiedrība pieprasa no sievietēm, ir vēsture, un mēs gribam, lai mūsu sievas, mammas un vecmāmiņas justos skaistas un novērtētas jebkurā vecumā,” uzņēmuma sasniegumus komentē Prime Prometics dibinātājs un vadītājs Kaspars Eglītis, piebilstot, ka nākotnē redz vēl lielāku uzņēmuma izaugsmi.

Prime Prometics produkti sākotnēji tika izstrādāti, fokusējoties uz onkoloģijas pacientēm, kuru skropstas un āda kļūst daudz jūtīgāka skarbu procedūru rezultātā. Tieši tādēļ pagājušajā gadā Prime Prometics ziedoja 50 000 eiro onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības “Dzīvības koks” rehabilitācijas centram “Dignājas muiža”. Šis ziedojums tiks izmantots funkcionāla rehabilitācijas parka izveidei, un jau šajā pavasarī sadarbībā ar uzņēmumu “Labie koki” tiks uzsākti teritorijas sakopšanas un labiekārtošanas darbi, lai pielāgotu muižas apkārtni rehablitācijas vajadzībām.

Prime Prometics dibināts 2020. gadā. 2022. gadā Prime Prometics saņēma 1,14 miljonu eiro investīciju no Draugiem Capital, lai attīstītu pārdošanu Amazon platformā un papildinātu komandu ar investīciju piesaistes un cilvēkvadības pieredzi. Šobrīd uzņēmumā strādā 20 speciālisti, un tas piedāvā vairāk nekā 30 kosmētikas produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru